Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så kan en ombyggd Kumlahall bli

Nu är det klart hur kultur- och fritidsförvaltningen vill bygga om Kumlahallen. Om det blir så beror på kommunens budget.

Annons

För närvarande håller budgetberedningen på att jobba fram Kumlas budget för 2014. En av avvägningarna gäller hur mycket pengar som ska läggas på en ombyggnation av Kumlahallen.

I den önskelista som kultur- och fritdisnförvaltningen tagit fram är huvuddragen att gymnastiken tar simningens plats, bowlingen flyttar upp en våning och får åtta banor där det tidigare fanns omklädningsrum till badet. ”Bowlingkällaren” byggs om och blir träningslokal för de olika kampsporter som i dag hyr andra lokaler i Kumlahallen.

Det är de stora dragen. I övrigt är det mest tal om att fräscha upp befintliga lokaler.

Totalt skulle den ombyggnationen kosta omkring 27 miljoner kronor. Om hela den summan, och i så fall när,skjuts till återstår att se.

I det som presenterats hittills är Kumla gymnastikförening en av vinnarna.

– Om det blir så här så vore det jättebra för oss. Vi har argumenterat för en egen lokal länge, säger Therese Pettersson, en av tränarna i Kumla gymnastikförening.

Nu hyr föreningen Skogstorpsskolans idrottshall 16 timmar i veckan. Där är föreningen trångbodd och måste inför varje träning bygga ihop de redskap som används.

Mer läsning

Annons