Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sen reaktion från MP ledde till återremiss

Det politiska ansvaret fanns inte på dagordningen, men kom ändå att bli huvudfrågan då kommunfullmäktige sammanträdde på måndagskvällen.
När kvällen var till ända var två minoritetsåterremisser ett faktum.

Annons

Alla politiker ville i samband med miljöprogrammet rädda världen, men själva diskussionen kom till stor del att handla om hanteringen av ärendet istället för innehållet.

Som NA tidigare skrivit om framkom i ett sent skede att Miljöpartiet har flera synpunkter på miljöprogrammet. På grund av detta blev det nu återremiss, då 18 personer från oppositionen röstade för det.

Socialdemokraterna beklagade att miljöprogrammet därmed fördröjs och var starkt kritiska till oppositionen.

– Jag vill uppmanna er oppositionsråd att fånga upp era oppositionskamraters synpunkter. Ni sköter inte ert jobb, sade Lennart Eriksson (S) och fick medhåll av sin partikamrat Dan-Åke Moberg:

– Det är nåt sjukt nånstans, när de som ska ansvara för oppositionens åsikter inte har brytt sig under hela den tiden då miljöprogrammet har behandlats. Ni tar inget som helst ansvar. Det är skämmigt och oansvarigt.

– Om man vill ha in synpunkter måste man visa upp dem. Försök respektera våra tidsplaner så att vi slipper såna här tjafsdiskussioner, sade Annika Moberg (S).

Mats Gunnarsson (MP) tog på sig att hans synpunkter uppmärksammats sent. Oppositionsrådet Mats Hellgren (M) lät även han ångerfull när han intog talarstolen.

– Vi är alla människor som gör misstag. Självklart hade vi velat gjort det här på annat sätt. Det är bara att beklaga att Miljöpartiets synpunkter kom bort på vägen, sade Mats Hellgren.

Kvällens andra återemiss var ärendet om nämndernas budgetavvikelser. I kommunstyrelsen tyckte oppositionen att samtligas resultat skulle nollas, vilket inte gick igenom. Detta gjorde att Jan Engman (C) nu efterfrågade en konsekvensbeskrivning.

– Jag kan inte se hur socialförvaltningen ska kunna gå iland med sin uppgift utan att personal sägs upp.

Kvällen gick vidare till sen timme, via diskussioner om den så ofta återkommande problematiken kring skolan och även den om kommunens alkoholpolicy.

Mer läsning

Annons