Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sickelsta rastplats – mötesplats för brott

Sexhandel, häleri och drogförsäljning. Det är några av de företeelser Trafikverket vill komma till rätta med genom att begränsar parkeringstiden på Sickelsta rastplats

Annons
På andra rastplatser har Trafikverket satt upp skyltar om campingförbud, men på Sickelsta gäller från och med nu en generell begränsning av parkeringstiden.

I flera år har Sickelsta rastplats röstats fram som länets trevligaste rastplats. Men det är mer än trevligheter som försiggår där.

Enligt Trafikverket förekommer en rad problem på de populära ”parkeringsfickorna” på båda sidor om E20. Det handlar om prostitution, häleri och försäljning av droger och smuggelsprit.

Därför har det i dagarna satts upp nya förbudsskyltar på rastplatsen. Från och med nu får man inte stanna längre än två timmar på platsen.

Peter Behrmann, presskommunikatör på Trafikverket, säger att det ska ses som en första insats. Om inte problemen minskar kan det bli tal om även andra åtgärder.

Sickelsta rastplats är utrustad med uppvärmda toaletter och rinnande vatten. Platsen har enligt Behrmann också blivit boplats under längre perioder för lastbilschaufförer. Det har också lett till omfattande nedskräpning.

- De entreprenörer som sköter städningen på platsen åt oss har emellanåt upplevt stämningen som hotfull, berättar Peter Behrmann.

– Andra bilister har också känt obehag, säger Peter Behrmann.

Det är Trafikverket som sätter upp skyltarna, men det sker i samverkan med polisen lokalt och Kumla kommun.

Enligt Behrmann har liknande kriminell verksamhet förekommit även på andra av Trafikverkets rastplatser. Där har man dock gjort en generell begränsning av parkeringstiden.

– I Göteborgstrakten vet jag till exempel att man har satt upp skyltar med campingförbud på vissa ställen.

Behrmann säger att en skylt i sig inte löser problemet.

– Det krävs naturligtvis att förbudet övervakas.

På fredag håller polisen, Trafikverket och kommunen ett gemensamt möte för att diskutera rastplatsproblemen vidare.

Mer läsning

Annons