Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skivor till bilisterna i Kumla

Snart får bilisterna i Kumla klara skivan. I alla fall om de ska parkera centralt.

Annons
Lysande ide? Det är av allt att döma bara en tidsfråga innan p-skivor introduceras för dem som vill parkera centralt i Kumla. Bild: JAN WIJK

I höstas gjorde handlarna, genom Kumla Promotion, en framstöt till kommunstyrelsen och propagerade för införandet av p-skivor. Förhoppningen var att man genom sådana skulle få bättre ordning på parkeringssituationen i Kumla.

– Det har inte varit bra som det har varit hittills, säger Hans Bodin på Kumla Promotion.

Han berättar om handlare som kunnat peka på bilar som stått både hela dagar och hela veckor på parkeringar där man som längst får stå två timmar. Droppen för Kumla Promotion var när man i samband med Kumladagen i somras skulle utrymma torget och fann att någon bilägare lämnat bilen på tvåtimmarsparkeringen under sin veckolånga utlandsvistelse.

– Om kommunen inte ser till att parkeringsreglerna följs så kan man lika gärna slopa dem, säger Bodin.

Han säger att om kunderna inte upplever att det finns lättillgängliga p-platser att tillgå så finns det alltid andra platser att åka till.

En p-skiva gör förvisso inte att reglerna efterlevs, utan är mera att se som ett hjälpmedel för parkeringsvakten.

– Så är det naturligtvis. Det måste följas upp. Som det är i dag är det i stort sett riskfritt att bryta mot parkeringsreglerna.

Tekniska kontoret, som fått på sitt bord av kommunstyrelsen, att införa p-skivan tror att de kan introduceras i Kumla under april-maj.

P-skivor kommer enligt planen då att finnas gratis att få på stadshuset och i butiker som ligger i anslutning till de parkeringar som omfattas av 2-timmarsparkeringen.

Mer läsning

Annons