Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stark och Snäll-vecka startar på måndag

Kommunen, föreningsliv och kyrkorna samarbetar under Stark och Snäll-veckan i Kumla, som startar på måndag och bland annat innehåller föreläsningar och ljusmanifestation.

Annons

Syftet med veckan är att förändra och förbättra situationen för utsatta barn och ungdomar. Men också att påverka värderingar, attityder och förhållningssätt i samhället som har att göra med människosyn och tolerans.

Inför årets vecka, som bland annat är fylld av föreläsningar, cafékväll, ungdomskväll och en ljusmanifestation, har elever i Kumlas skolor varit med och tävlat om priser. Tävlingen har handlat om vem som kan komma på den bästa idén för att motverka mobbing i skolan.

Totalt tjugo bidrag har lämnats in – bland annan i form av teckningar och inspelade filmsnuttar. På måndag klockan 17.00 på Kumla bibliotek avslöjas vilka två skolklasser som fått priserna.

Vid samma tillfälle delar Kumla Rotaryklubb även ut ett nyinstiftat ”Eldsjälspris” som går till person eller organisation som engagerat sig under året i frågor som rör tolerans i närsamhället.

Värt att nämna är även att speedwaystjärnan Antonio Lindbäck från Kumlaindianerna finns på plats och signerar tröjor.

Mer läsning

Annons