Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Startade vårterminen i nya lokaler

Första dagen på vårterminen innebar också helt nya skollokaler för eleverna i årskurs f till 5.

Annons
Elever på språng. Korridorerna är fortfarande fyllda av flyttkartonger och möbler som ska till rätt ställe. Men det finns gott om plats för springande barn också. Här är det Max Lidström och Axel Freij som sätter fart. Bild: JAN WIJK

Jullovet är över, men det behöver inte bara vara tråkigt. För eleverna på låg- och mellanstadiet på Kumlaby skola innebar skolstarten en helt ny arbetsmiljö.

– Förut var dörrarna fula och de hade skrivit på väggarna, minns Paul Kooijman, i klass 2-3 måne.

Sommaren 2009 inleddes renoveringen av skolan och nu – ett och ett halvt år senare – är den genomgripande renoveringen av Kumlaby skola klar.

Sist ut

Låg- och mellanstadiedelen av skolan var sist ut. Innan jul var det slutbesiktning och eleverna gjorde strax innan det också ett ”studiebesök” och tittade på de ombyggda lokalerna i slutet av höstterminen.

– Det är mycket finare nu och bättre än i barackerna vi var i i höstas, säger Daniel Silldén.

2-3:an har inte fått tillbaka sitt gamla klassrum utan har flyttat en bit. Men det är inte det som är den största skillnaden.

– Det var annorlunda att komma hit i dag. Det kändes finare och renare, säger Sara Bergström.

Kartonger att packa upp

Det dröjer ett tag till innan allt är helt klart. Många kartonger återstår att packa upp och på vissa håll står inte alla möbler på rätt plats än.

– Men vi i vårt arbetslag är nöjda. Det är härliga lokaler och det blir roligt att arbeta här, sammanfattar läraren Ingegerd Flodström.

I klass 4-5 c rivstartade man vårterminen med att tala om Vasatiden i historieundervisningen.

– Det var med Gustav Vasa den ”nya tiden” började i Sverige, berättar lärare Solveig Petermann.

Kanske är det samma sak med Kumlaby skola? Det är nu – med ljusa och fräscha lokaler – som den nya tiden börjar.

Större. Den största förändringen i Kumlaby skolas matsal efter ombyggnationen är att ytan blivit något mindre, men eftersom det är högre i tak känns det rymligare.
Har gjort en tavla. I väntan på den vita tavlan får läraren Solveig Petermann i klass 4-5 c hålla till godo med några uppsatta A1-ark.

Mer läsning

Annons