Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Studiefrämjnadet flyttar in i Centrumkyrkan

– Det här ska bli vår evenemangslokal!
Sture Johansson, verksamhetsansvarig på Studiefrämjandet, är lyrisk över att ha fått tillgång till Centrumkyrkans före detta kyrkosal. Med start till hösten planeras för en rad olika aktiviteter.

Annons
Sture Johansson

Nu är det klart att Studiefrämjandet blir hyresgäst hos konsultföretaget Elva, som i våras tog över Centrumskyrkans lokal på Stationsgatan. Till det som planeras hör ungdomsteater, seniorgrupper, evenemang på helgerna, allsångskvällar, poesiaftnar, yoga och inte minst körsång.

– Intresset för körsång är enormt. Och lokalen här har en fantastik akustik. Vi har bland annat talat om att bilda en manskör, säger Sture Johansson.

Revysällskapet Kraxkompaniet ska även de använda sig av lokalen.

– Vi har ju varit på lite olika håll sedan starten 2005, nu senast i Rosendals festgård. Men eftersom våra medlemmar är från Kumla vill vi gärna ha en fast lokal här som vi dessutom har fri tillgång till för våra övningar, säger Susanne Karlsson, ordförande i Kraxkompaniet.

En namntävling pågår just nu, om vad den nya evenemangslokalen ska heta. Senast 23 juni ska förslaget vara inlämnat. Bästa namnförslag får gratisbiljetter till invigningen av lokalen som är tänkt att ske till hösten.

Läs mer i lördagens NA

Susanne Karlsson

Mer läsning

Annons