Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Toppbetyg när revisorer granskar maten

När revisorerna granskat Kumla kommuns måltidsverksamhet inom förskola, skola och omsorg är det idel goda omdömen.

Annons
Måltidsverksamheten i Kumla arbetar med att klimatanpassa menyerna. Ett exempel kan vara när man, som på bilden, lyfter fram vegetarisk mat.

Kumla. Enligt vad revisorerna uppfattar är förskolebarn, elever och vårdtagare nöjda med maten och att måltidsverksamheten är lyhörd för förslag på förändringar.

– Det är något vi har jobbat mycket med. Vi är måna om att besvara synpunkter vi får in. Vi försöker också ha tät kontakt, bland annat med matråd, säger kostchefen Eva Sjögren.

Hon lyfter också fram att arbetet med att klimatanpassa verkamheten. Det visar sig bland annat i menyval när det serveras mer fisk, vilket inte ger så höga utsläpp av växthusgaser som nötkött.

– Vi får ofta stor förståelse när vi berättar hur vi tänkt.

Rent organisatoriskt anser revisorerna också att verksamheten fungerar bra. Ledningen och styrningen är god och politikerna får tydliga rapporter om verksamheten och dess ekonomi.

Tjänstemännen har god ordning på kostnaderna och hur de fördelas mellan de olika delarna av måltidsproduktionen.

När det kommer till förslag på förbättringar lyfter revisorerna fram arbetet med att minska svinnet av mat. Inom skolan har man koll på hur mycket mat som slängs och arbetar aktivt för att minska mängden slängd mat. Något motsvarande finns inte ännu i äldreomsorgen.

Mer läsning

Annons