Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trafiknykterhet i fokus på Sickelsta rastplats

Semestertider brukar innebära både många och långa bilresor. Att vara nykter och utvilad i trafiken är något som uppmärksammas lite extra vid Sickelsta rastplats under veckan.

Annons
Kaffepaus. Arne Östlund och Karin Svensson ser till att det finns nybryggt kaffe och informationsmaterial till de rastande trafikanterna. BILD: Veronica Svensson

Det är Motorförarnas helnykterhetsförbund, MHF, och Blå bandet som tillsammans informerar på rastplatsen, samtidigt som de bjuder på fika.

– Huvudsyftet är att informera om nykterhet i trafiken, säger Tage Johansson som precis är på väg att lämna sitt skift bakom informationsbordet.

På plats finns representanter från både MHF och Blå bandet, alla ideella krafter. Det är inte första gången den här informationskampanjen genomförs. Volontärerna gissar på att det kan vara femtonde året som man står vid rastplatsen och pratar om nykterhet.

– Men det är också viktigt att prata om att ta raster, att vara utvilad, förklarar Arne Östlund medan han fyller på mer kaffe.

Han fortsätter att berätta att många blir förvånade men glada över att de bjuds på fika, och då stannar till en extra stund.

– Det är det som är roligast här, att man träffar så många människor och får höra deras historia, säger Arne.

Trevligt initiativ

Drygt 70 besökare har hunnit passera fikabordet under måndagsförmiddagen, och en av dem är Eva Johansson. Hon har varit och hälsat på goda vänner i Västerås och är nu på väg hem till Bankeryd.

– Det här är en trevlig rastplats och det är ett trevligt initiativ att informera så här. säger hon och plockar med sig några broschyrer innan hon återvänder till bilen.

MHF och Blå bandet finns på Sickelsta rastplats ända till söndag, mellan klockan 10-18. De står på båda sidor av motorvägen för att nå så många trafikanter som möjligt.

Mer läsning

Annons