Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trollkarl invigde Kumlas största förskola

Ombyggnationerna har dröjt men nu har Tallängens och Romarebäckens förskola slagits samman till Kumlas största. Det firades med trolleri, egengjorda partyhattar och disco.

Annons

Elsa Franzén facineras över kaninen som byter färg.

Tallängens och Romarebäckens förskola har slagits samman till en - Hällabrottets förskola. 114 barn samsas på vad som nu är den största förskolan i Kumla kommun.

Romarebäckens grundskoledel byggdes om till förskoleavdelningar dit Tallängens förskolebarn flyttat in. Förskolan har nu sju avdelningar. Barnen mellan 1-3 år ingår i "lillsidan", de äldre i "storsidan", men under onsdagsmorgonen var de alla samlade.

Charlie och Noah skrattar åt trollkarlens apa.

Då invigdes nämligen den nya förskolan med underhållande trolleri av Willy "Willardo" Fogelqvist, glass, "mini-röris", disco och ansiktsmålning. Alla barnen har partyhattar, som de själva fått tillverka under veckan.

"Personalen har gjort ett hästjobb och nu är vi framme."

Pernilla Nilsson är förskolechef på Kumla kommun. Hon närvarade vid invigningen och tycker det känns fantastiskt att vara igång.

– Det har varit en lång process, men personalen har varit fantastisk. De har gjort ett hästjobb och nu är vi framme. Jag är en glad och stolt förskoleschef idag, säger hon.

Enligt Nilsson finns det tillräckligt med förskoleplatser i kommunen, men vissa förskolor är mer fulla än andra.

Trollkarlen Willardo fick hjälp av Elsa och Amanda

Förskoleläraren Anne-Marie Wieschalla kommer från Tallängens förskola och har nu flyttat in på Hällabrottets.

– Jag gillar att skapa nya relationer. Det har varit mycket med alla ombyggnationer, men nu är vi äntligen på plats, säger hon.

Didric skrattade också åt trollkarlens apa.

Ombyggnationerna inom ramen för projektet "Bärkräftiga skolenheter" skulle varit klara till terminstart, men har släpat efter. Små skolor med få barn och liten personalstyrka skulle inordnas i större skolor. Syftet med projektet är att säkerställa rätt kompetens och behörighet bland pedagogerna.

Alice

Haltande projekt för bärkraftiga skolor

Annons