Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trötthet i fokus när akvarieklubben fixar föreläsning på biblioteket

Lite trött? Då kanske det finns en passande föreläsning.

Annons

På tisdag 18 april håller Lena Leissner, överläkare på USÖ:s sömnenhet, en föreläsning om hur man kan lära sig att sova gott. Speciellt fokus blir det på hur man förbättrar sin insomning, samt snarka mindre.

Sömnproblem räknas som ett av vår tids största hälsoproblem. Förutom Lena Leissner medverkar medlemmar i Kumla Akvarieklubb, en sammanslutning av personer med olika bakgrund vars gemensamma nämnare är att de träffas i badet i Kumla varje lördagsmorgon.

Under föreläsningskvällen deltar några av KAK:s medlemmar i ett panelsamtal på temat ”När man inte sover - hur ska man tänka?” och ger egna tips utifrån sina sömn- och snarkvanor.

Akvarieklubbens medlemmar engagerar sig i frågor kring forskning vid USÖ. Detta efter att flera av föreningens medlemmar har drabbatsav sjukdomar och man har därför beslutat sig för att på olika sätt bidra till medicinsk forskning.

Det här blir andra gången föreningen ordnar det man kallar KAK Forum. Förra gången var temat cancer och då kom ett 80-tal personer på en öppen föreläsning.

Föreläsningen är ett samarrangemang mellan Kumla akvarieklubb, Kumla kommun och Nyckelfonden kopplad till USÖ.

Mer läsning

Annons