Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trubadurspel i cafémiljö

Musikunderhållning på Café Dolwitz är ett stående inslag varje vecka. I torsdag hade trubaduren Stefan Embretsen extra hjälp av musikerkollegan Ingwie Hellberg.

Annons

Det blåser snålt över Kumla torg, med snöbyar drivandes in från sidan. Cafébesökarna inne på Dolwitz är inte så många denna eftermiddag, men atmosfären är välkomnande med tända värmeljus på de runda borden.

Trubaduren Stefan Embretsen förbereder sig för veckans musikerinsats på caféet. Han försörjer sig på musiken och berättar att han får allt fler bokningar.

– Just nu är det 13 spelningar i veckan runt om i Sydnärke. För att det skulle gå ihop sig har jag fått flytta spelningarna här från tisdag till torsdag, säger Stefan som denna vecka anlitat sånghjälp via Ingwie Hellberg.

– Jag har fått nån slags förkylning på halsen, som så många andra, och kommer knappt att kunna sjunga alls.

Ju mer folk, ju tryggare för den som spelar, är Stefans filosofi. Som dock denna gång får nöja sig med några enstaka damer vid caféborden. En sjömansvisa från 1700-talet följs av visor med välkända gestalterna Rönnerdal och Teddybjörnen Fredriksson.

En äldre herre ser in genom entrédörrens glasruta, men vänder på klacken då han ser musikerna och går rakt över torget till det andra caféet. Inte särskilt sugen på musik alltså. Istället blir en kvinna med två små flickor nästa cafébesökare, som precis hinner höra de sista visorna framföras.

Mer läsning

Annons