Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två sittningar med drag

Dragspelsgurun Sören Rydgren lockade fullt hus på sina två spelningar under lördagen. Två hundra dragspelsälskande gungade med i rytmen av kända visor.

Annons
Fullt hus. Det var drag i lokalen när huvudartisten Sören Rydgren gästade Kumla.

Allt från vals till schlager fick besökarna höra under konserten. Sören Rydgren, som rest från från Gävle till Kumla, var förstås glad över uppslutningen.

– Det här gillar jag. Vad kul att få vara i Kumla och spela två gånger, sade han inledningsvis innan han startade med en visa av Evert Taube.

Kumlabygdens spelmansgille varmkörde publiken inledningsvis med fem visor i Sturepalatset medan åhörarna blev serverade smörgåsar längs långborden.

– Det är roligt att det händer något sådant här i Kumla. Därför gick jag hit, förklarar Lillemor Nilsson, som också var nyfiken på att se lokalen.

Medelåldern var hög i salongen och det är ofta så, förklarar huvudartisten, som tycker att fler borde förstå tjusningen med dragspelsmusik.

– Tyvärr är det svårt, dyrt och tungt. Det är anledningen till den dåliga tillströmningen av nya dragspelstalanger, säger Sören Rydgren, dragspelsmusiker och kompositör.

Mer läsning

Annons