Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tvåan ensam kvar

Nu är tvåan herre på täppan. Företaget som överklagade upphandlingen av sopkärl får sälja nya tunnor till Kumla kommun.

Annons

NA har tidigare skrivit om hur upphandlingen av nya sopkärl fick göras om efter att det företag som lämnade in det näst billigaste anbudet överklagade Kumla kommuns beslut.

I förra veckan gick anbudstiden ut och på Kumla kommun kunde man konstatera att endast ett företag ville leverera de efterfrågade kärlen: det företag som överklagade den förra upphandlingen.

Så Plastic Omnium, företaget som vann den upphandling som överklagades, är inte med?

– Nej, i den här omgången fick vi bara in ett anbud, säger Ulric Öhman, inköpsansvarig på Kumla kommun.

Därmed är affären i princip i hamn. Anbudet från PWS Nordic uppfyller kraven och det finns inget annat att ta ställning till.

– Det är lite konstigt. Man kan ställa sig frågan varför endast ett företag lämnat in anbud, säger Anders Larsson, arbetsledare för sophanteringen i kommunen.

Han har dock inte för avsikt att kontakta det andra akuella företaget för att få en förklaring.

– Nej, åtminstone inte under de tio dagar som anbudet kan överklagas, säger Anders Larsson med avseende på att det var en telefonkontakt som ställde till det förra gången.

Bedömningen från ansvariga på kommunen är att affären, som det skrivs kontrakt på de närmaste veckorna, blir dyrare än den affär som stoppades.

Enligt Ulric Öhman är det anbud PWS Nordic nu lämnat in något högre än det första anbud de lämnade in. Och då var de med god marginal dyrare än det anbud sopm Kumla kommun föredrog.

Riktigt hur mycket det rör sig om i pengar är oklart. Prisbilden klarnar när kontraktet är färdigförhandlat. Förhoppningen är att PWS Nordic ska kunna leverera de nya tunnorna inom någon månad och det nya sopsorteringssystemet ska kunna införas framåt månadsskiftet november-december.

Mer läsning

Annons