Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Väntjänsten tar över efter hemtjänsten

När hemtjänsten flyttat ut så flyttar Väntjänsten in. Nu går flyttlasset från Södra Kungsvägen till Kvarngården.

Annons

Hemtjänstens Kvarnparksgrupp har nu sin bas i Klockarbacken, tillsammans med all annan hemtjänstpersonal.

De lokaler som blivit tomma på Kvarngården fylls nu av Väntjänsten. Det är en lösning som Lilian Edström på Väntjänsten, klurade ut när det blev aktuellt för hemtjänsten att byta lokaler.

– Jag föreslog det för dem som arbetar och alla tyckte det var en bra ide, säger Lilian Edström.

En av poängen för Väntjänsten är att blir närmsta granne med en stor ”målgrupp”. Dels de boende på Kvarngården och dels många äldre som bor i närheten av Kvarnparken.

– Dessutom får vi större lokaler. På Kungsvägen har vi haft två rum. Nu får vi fem och det ger luft för att skapa mer aktiviteter, säger Lilian Edström, som också tror att de ”lämpligare” lokalerna ska göra att fler vill boka Väntjänstens rum för egna aktiviteter.

PRO:s samorganisation, som i dag hyr rum hos Väntjänsten, kommer att fortsätta med det även på Kvarngården.

Ett annat plus för Väntjänsten är att man nu hamnar i lokaler som är fullt anpassade för personer med rörelsehinder. Så var det bara i viss mån på Kungsvägen.

En tid har Väntjänsten levt med flyttkartonger och flyttat lite bit för bit till de nya lokalerna. I går gick det stora lasset från Kungsvägen till Kvarngården.

Kommunen äger den fastighet som Väntjänsten nu lämnar. Det finns ännu inga planer på nya hyresgäster. Övervåningen i huset kommer även fortsättningsvis hyras ut som bostad.

Annons