Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Växtentusiaster botaniserade bland auktionsfynd

Kanske är de redan satta i jord – några av de fynd som ropades in nere vid Kumlasjön på söndagen.

Annons
Auktion. Ulla Fogelström och Karina Magnusson höll i trådarna när Kumla trädgårdsamatörer höll auktion vid Kumlasjön. Här går en ananassalvia under klubban. Bild: JAN WIJK

Då arrangerade Kumla trädgårdsamatörer växtauktion, vilket håller på att bli en tradition. Att regnet föll bekymrade inte 60-talet växtentusiaster. De var klokt nog försedda med såväl paraplyer som regnställ.

– Här ska ropas, sade Thore Oskarsson entusiastiskt strax innan auktionen drog i gång.

Hans avsikt var att fylla radhustäppan i Kumlaby med plantor.

Växterna som det bjöds på kom både från föreningens egna medlemmar och från plantskolor i trakten. Intäkterna finansierar föreningens verksamhet, däribland de föreläsningar som arrangeras under höst och tidig vår.

– I höst kommer vi bland annat få besök av Peter Englander som håller föredrag på temat ”Skapa din egen Medelhavsträdgård”. Det tror jag kommer locka många, berättade trädgårdsamatörernas ordförande Mikael Magnusson strax innan auktionen drog i gång.

Deltagarna hade, precis som vid vilken annan auktion som helst, botaniserat bland de utställda föremålen för att hänga med när det var dags att lägga bud. En del objekt väckte tämligen större intresse än andra.

– Får jag ett bud på den här pionen, undrade utroparen Karina Magnusson och fann strax att det fanns ett knippe spekulanter. Slutbudet landade på över hundralappen.

Och hur gick det då för Oskarsson med de gröna fingrarna. Jodå, han lyckades ropa in flera plantor. Bland annat lyckades han ”lägga rabarber på” en ananassalvia, som sades passa bra till både drinkar och sallader.

Mer läsning

Annons