Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kumlas Goda Rum gör skäl för namnet

I Kumlas sjöpark ligger den ståtliga restaurangen, med en mycket vacker, hukande man längst upp på taknocken. Bara den fina skulpturen är värd besöket – tillsammans med den goda maten blir det en perfekt lunchutflykt.

När vi kommer till restaurang Goda Rum är det lite kyligt ute, vinden viner lite höstanstruket över vattenparken, men i en stor rabatt strax intill restaurangbyggnaden vajar solrosorna höga. Det är ståtligt på något sätt.

Även inne i lokalerna är det fint. Ingången till restaurangen har högt i tak och stora ljusinläpp, byggnaden har faktiskt något nästan sakralt över sig, som är mycket lugnande en stressig vardag. Själva matsalen har en inredning som drar mer åt det hemtrevliga, med trämöbler och väggfasta hyllor, fint men möjligtvis lite slamrigt.

Servicen är mycket hög. Man köar fram till disken för att få beställa, men personalen tar sig tid att prata och skratta tillsammans med gästerna och vi får tips om var man köper Örebros bästa isterband.

Salladsbordet är fräscht och håller hög klass, med bland annat grönsallad, rödkålssallad och en potatissallad som är mycket piggt kryddad med en fin salladsdressing. dessutom är surdegsbrödet så gott att det inte går att låta bli att ta om av det.

Varje dag serveras både fisk och kött och under veckan går det att välja mellan rätter som kålpudding, fläskschnitzel, äppel-och chiliglazerad lax. När vi är där serveras raggmunk och fläsk och torsk med gubbröra för 95 kronor.

Maten serveras vid bordet och är elegant upplagd. Även samkerna är mycket bra, det här är husmanskost lagad med lätt hand, långt från stabbighet och kladd.

Raggmunken får med beröm godkänt. ”Absolut en av de bättre vi har ätit” tycker patrullen. Fläsket är lagom stekt och vi delar ut ett extra plus till de rårörda lingonen som ger rätten en helt annat snits en klutt sönderkokt lingonsylt.

Även fisken är god, torsk och gubbröra är en svårslagen kombination och de små potatisarna är salta och fina. Men där har vi några små anmärkningar, fiskköttet är lite torrt och salt, och gubbröran smakar mer matjessill än ansjovis. Gott, men inte vad vi väntat oss.

Efter maten serveras kaffe utan kaka. Lite synd tycker vi som satt med utsikt över hela sjöparken och gärna hade suttit kvar en stund. Men det finns gott om fika att köpa i restaurangen och Lunchpatrullen kan gärna tänka sig ytterligare en utflykt dit för en fika.

Särskilt framåt sommaren, när sjöparken kommer att vara än mer välkomnande för en promenad runt den lilla sjön, och man kan spana in de övriga konstverken i parken – och titta lite längre på Maria Miesenbergers svarta skulptur uppe på taknocken.

Lunchpatrullens tio i topp

Bröderna i hallen: 18,5 p

Ingeborgs: 18,25

Måltidens hus: 18

Wongs: 17,75

Sen street kitchen: 17

Öhmans kök: 16

Slottskällaren: 16

Level: 16

Svalan: 16

Wobbler: 15,75