Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kumlasjöna planer smids i snön

Tänk bort snön och tänk försommar: 16 juni drar årets upplaga av Kumlasjönt i gång.

Annons

Det är Kumla Promotion som har huvudansvaret för underhållningen vid scenen vid Kumlasjön med ekonomiskt stöd från kommunen.

 Vi håller på för fullt nu med förberedelserna för sommaren, berättar Anneli Nilsson på Kumla Promotion

Nu fördelas ansvaret och datum bland de samarbetspartner Kumla Promotion har såsom kyrkorna i Kumla, Väntjänsten och Lions club.

– I år blir det sju Kumlasjönt, kanske åtta. Bland annat kommer Marcus och Nina från Bolibompa med programmet ”Mitt i planeten”. Då hoppas vi på många familjer och picknickkorgar i backen.

Klart är redan att Studiefrämjandet tar hand om det första tillfället 16 juni. Då blir det, liksom förra året, en musikgala med band ur Studiefrämjandets verksamhet.

Enligt en utvärdering som presenteras för Kultur- och fritidsnämnden besöktes förra årets sju konserter av sammanlagt 3 500 personer. Det konstateras också att programmet förra året var varierat, men att man bara lyckades med att ha ett arrangemang speciellt riktat till ungdomar. Målet var att två arrangemang skulle öronmärkas för ungdomar.