Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kung av Bångbrofolkan

Kanske kan man kalla honom kungen av Bångbrofolkan. För när bluesföreningens hedersmedlem Sven Zetterberg kliver på scenen går publiken i spinn – och det svänger rejält.

Det är många som vill hälsa på den före detta ställdalingen, numera Sveriges blueskung, Sven Zetterberg. Han skakar mången hand med vad som kanske är före detta skol -eller arbetskamrater, samtidigt som de sista finjusteringarna av ljud och instrument pågår.

- Han är barndomskamrat med mina föräldrar och under min uppväxt tillbringade han många timmar i deras kök, berättar en av kvällens yngre besökare.

Även Zetterberg gläds åt att vara tillbaka i hemtrakterna och han ger verkligen järnet på ”hemma-arenan”.

- Det känns verkligen roligt. Och vilken fantastisk publik, precis som det brukar vara, konstaterar han efter första setet.

Och den drygt 320 personer stora publiken är verkligen med på noterna, från första till sista ton. Stämningen är som vanligt på topp. En del försöker att dansa i trängseln framför scenen medan andra väljer att enbart lyssna.

Zetterberg spelar gitarr så att fingrarna glöder. Hela hans kropp lever sig in i musiken och det blandas hej vilt mellan rockigare och tyngre blues.

Med de rutinerade musikerna i kompbandet The Rockarounds kan tydligen inget gå fel. JT:s saxofonsolon är av toppklass, likaså pianokompet. Och när Zetterberg lägger in några ackord med hjälp av läpparna går publiken i spinn.

Rejält trångt framför scenen blir också det när kopparbergaren Stoffe Karlsson med tillhörande munspel gör sitt gästspel på scenen.

Svängde rejält gjorde det även innan Zetterberg klev på scenen. Förbandet Road 66 värmde, med sin dansvänliga rock- och countrymusik, upp publiken ordentligt.