Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kungen om skandalboken: "Nu vänder vi blad"

På en presskonferens nu på eftermiddagen kommenterade kungen den nyutkomna boken ”Carl XVI Gustaf - Den motvilliga monarken", som bland annat den Norabaserade journalisten Deanne Rauscher står bakom.

Det var efter älgjakten som kungen fick ägna den traditionella presskonferensen åt att prata om annat än just jakt. I stället tog han tillfället i akt att kommentera "Carl XVI Gustaf - Den motvilliga monarken".

Kungen höll ett anförande i ungefär fem minuter då han berättade att han inte har läst boken, men sett rubriker och att han har svårt att förhålla sig till dem. Han säger att han tagit upp boken med familjen och till dem sagt att ”nu vänder vi blad”. Han ska ha blivit stressad när det var dags för journalisterna att ställa frågor, enligt DN.

Boken beskriver kungens barndom och ungdomstid men också hans inofficiella liv som monark, vilket enligt författarna har innefattat otrohetsaffärer, sexfester och besök på strippklubbar. Boken har fått stor uppmärksamhet i medierna, bland annat på grund av diskussionen kring källorna och huruvida hovet kommer att anmäla den för förtal eller inte. Intresset för den kontroversiella boken har varit stort och den är redan en storsäljare, enligt DN.