Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kurs för de panikslagna

Vid första kurstillfället fick de lära sig att mejla, denna gång är det fokus på knapparna på tangentbordet. – Det här är en datakurs för de panikslagna, säger Bo Kempegård, som tillsammans med Eva-Lena Blomgren hjälper kursdeltagarna på ideell basis.

Det är Vasselhyttans Bygdegårdsförening, i samarbete med Medborgarskolan, som under hösten har bjudit in till en datakurs på bygdegården.

– Man kan säga att den här kursen är en följd av att vi anslöt bygdegården till fibern i våras, säger Bo Kempegård.

Han berättar att kursen är upplagd som en självstudiekurs där alla är på olika nivåer och har olika intressen.

– Vi är med som support utifrån vad de vill lära sig, säger Eva-Lena Blomgren

Enligt henne är

det numera av största vikt att alla får lära sig att använda datorn.

– Den här generationen, de som är 70 och 80 år idag, de står helt utanför samhället annars, säger Eva-Lena Blomgren och refererar till hur telefonkatalogen försvunnit och hur olika former av myndighetskontakt idag endast sker via nätet.

– Det handlar om att våga och om att ha tålamod. En dator exploderar inte om jag gör fel, ja såvida jag inte heller bensin över den förstås, stämmer Bo Kempegård in.

I vår hålls en uppföljningskurs med lärare från Medborgarskolan, den blir lite dyrare.