Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kursutbudet påPihlskolan förnyas

Kursutbudet på Pihlskolans gymnasium förändras med den nya gymnasiereformen som införs höstterminen 2011. Kurser försvinner, men andra tar vid.

Skolinspektionen har i sin granskning tittat på vilka lokala kurser Pihlskolan driver och om de stämmer överens med gällande regler. Den enda man hade synpunkter på var trafikantutbildningen. Den har erbjudits alla elever, men enligt inspektionen ska en sådan kurs enbart ges på skolor med yrkesförarutbildning eller liknande.

– Kursen kom till efter önskemål från elever, då det inte finns någon trafikskola på orten, säger rektor Tina Lanefjord.

Skolan har köpt tjänsten och i besparingstider hade man redan beslutat att ta bort kursen. Samtidigt presenteras för bildningsnämnden samtliga lokala kurser som försvinner, totalt 83 stycken. Flera kurser som avslutas är specialinriktade och hänger samman med att Pihlskolan har riksrekryterande utbildningar. Eftersom skolan inte fått alla nya ansökningar om riksrektyrering beviljade av Skolverket blir situationen en annan i framtiden. Utbudet ska dock inte försämras.

– Vi lever för närvarande i två olika världar, före och efter den nya gymnasiereformen. Kurserna blir nog inte färre, men alla görs om. Examensmål och ämnesplaner förändras, säger Lanefjord.

De lokala kurserna avslutas successivt fram till 2013 för att elever som påbörjat sina utbildningar kan avsluta dem som planerat.