Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kushtrim klar för ÖSK

Succén under provspelet i Finland gav resultat.
Det blir Kushtrim Lushtaku som stänger ÖSK-fönstret för den här gången.
– Om inget annat händer så känns truppen färdig, säger sportchefen Lennart Sjögren.

21-årige Kushtrim Lushtaku från 1860 München gjorde succé under sitt provspel med ÖSK i samband med träningsturneringen i finska Seinäjoki. Hans facit på de två testmatcherna blev att han låg bakom tre mål och gjorde ett själv. För övrigt ett riktigt vackert sådant som du kan se i NA-tv här intill.

Under tisdagskvällen presenterades han som ÖSK:s senaste nyförvärv.

– Vi fick väldigt bra intryck av Kushtrim både som person och fotbollsspelare. Man kan inte önska mer av ett provspel än det han presterade, tycker Lennart Sjögren.

ÖSK gillade alltså vad de såg av 21-åringen från Kosovo. Och känslorna var ömsesidiga. Något som Lushtaku gav uttryck för redan efter sin första provspelsmatch.

– Jag känner direkt att jag gillar ÖSK:s sätt att spela fotboll. Man vill använda kanterna ofta och anfaller gärna. Det passar mig bra, sade Kushtrim till NA efter mötet med estniska FC Flora.

Lushtako hade ett halvår kvar på sitt kontrakt med tyska andraliga-klubben 1860 München, men blir trots det ingen dyr lösning för Örebro SK. I alla fall inte enligt Lennart Sjögren.

– Vi har hittat en uppgörelse som är bra för alla parter, säger Sjögren.

I vilken roll vill ni använda Kushtrim?– Hans position är ytterforward. Där har vi flera talangfulla spelare som vi har längre kontrakt med, men att tro att de ska slå igenom fullt ut redan den här säsongen är att ställa höga krav. Nu har vi ytterligare ett komplement där, säger Sjögren.

Kushtrim Lushtako kommer att ansluta till ÖSK-truppen i samband med nästa veckas träningsläger i Turkiet.

Läs mer om värvningen i onsdagens NA, papperstidningen!

Kushtrim Lushtaku

Född: 8 oktober 1989 i Srbica, Kosovo.

Längd: 180 cm.

Vikt: 70 kg.

Position: Ytteranfallare. Moderklubb: TG Offenau

Tidigare klubbar: FSV Bad Friedrichshall, VfR Heilbronn, FC Heilbronn, TSG Backnang 1919, KF Drenica, TSV 1860 München.