Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kushtrim väntar på utdelning

Kushtrim Lushtaku börjar vänja sig vid allsvenskan. Men mot Gefle senast fick han en överraskning. – Det var svårt när de backade hem med nio man, säger anfallaren som nu hoppas på första målet mot Häcken i dag.

Efter ett provspel som innehöll både drömmål och framspelningar värvades Kushtrim Lushtaku till Örebro i vintras. Under försäsongen imponerade han både på spelare och tränare med sina kvicka fötter. Men för Kushtrim Lushtaku handlar mycket om mål. Och det första målet i allsvenskan väntar han fortfarande på.

– Jag hoppas det kommer nu. Jag känner mig i bättre och bättre form för varje match, säger 22-åringen.

Var allsvenskan annars som du hade tänkt dig?– Ja, det tycker jag. Men stämningen på läktaren var över förväntan. Fansen här hemma har varit jättebra och de har hjälpt oss mycket. Det var synd att vi inte kunde vinna senast med det är inte så lätt när Gefle backade hem med nio man.

”Gjorda för varandra”Den gången bokfördes Kushtrim Lushtaku i alla fall för en målgivande passning när Andreas Haddad styrde in hans skott efter en hörna. Och det var inte första gången som de båda samarbetade på planen.

– Redan från första matcherna i Finland kände jag att det fungerade bra med Haddad. Vi förstår varandra bra och jag brukar hitta honom med passningar. Det känns som att vi är som gjorda för varandra (skratt).

Till skillnad från förra säsongen har ÖSK nu stenhård konkurrens om anfallsplatserna. Kushtrim fick starta i premiären mot IFK Göteborg, bänkades mot Syrianska i andra omgången för att sedan vara tillbaka i startelvan mot Gefle. Nu är konkurrensen på väg att spetsas till ytterligare när nyförvärvet Paulinho så småningom närmar sig matchform. Men det är inget som stör Kushtrim Lushtaku. Tvärtom.

– Konkurrens är bättre för alla. Laget som helhet gynnas och det är det viktigaste.

Vad har du fått för första intryck av Paulinho?– Jag har snackat lite med honom och det verkar vara en trevlig kille. Lite tystlåten men det lossnar nog sen, säger Kushtrim.

Hur har du själv kommit in i laget?– Vi har en bra laganda och vi är några som umgås en hel del på fritiden också. Träffas och spelar playstation och sånt. Det är också viktigt när man kommer som ny spelare.

Båda anfallskompisarna från Gefle-matchen stod över gårdagens träning. Men både Andreas Haddad och Valdet Rama ska vara redo för spel i dag.