Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvalitet som räknas för ÖSK

Nio dagar kvar till Örebro SK:s allsvenska premiär. Då har Sixten Boström dragit ner på träningsmängden.
– Vi har börjat koncentrera oss på kvalitén, säger ÖSK-tränaren.

Strålande sol och riktigt skön vårvärme när ÖSK tränade på fredagsförmiddagen. Temperaturen inför den allsvenska premiären stiger – i dubbel bemärkelse.

– Det ska bli skönt att komma i gång med de riktiga matcherna, tycker Sixten Boström.

I eftermiddag väntar träningsmatch mot Elfsborg. Den näst sista innan seriestarten. Ett sent inlagt möte med BK Forward finns också inskrivet i planeringen.

– Alla träningsmatcher är förberedelser inför säsongen så för mig spelar det ingen roll om det kallas genrep eller inte. Det jag vill se är att spelet utvecklas från match till match, säger Boström.

Annat motståndÖSK har som bekant många nya ansikten i truppen som tar tid att spela ihop till en enhet. Senaste insatsen mot Syrianska var dock ett rejält kliv i rätt riktning.

– Det var det absolut, men nu blir motståndet lite annorlunda, konstaterar ÖSK-tränaren.

I takt med att premiären smyger sig närmare har Boström minskat på träningskvantiteten och i stället ökat fokus på kvalitén.

Den förväntade effekten av formtoppningen har dock försenats på grund av den influensavåg som svept genom ÖSK-truppen.

– Jag har räknat till tjugo spelare och sex i ledarstaben som varit sjuka. Och det är en rejäl influensa där de har legat i fyra-fem dagar med 39 till 40 graders feber, berättar Boström.

Rama tveksamNu börjar dock de flesta vara på benen igen. De senaste som varit krassliga är Valdet Rama och Kalle Holmberg som båda är tveksamma till spel mot Elfsborg.

Saknas på bussen mot Borås gör även bland andra nye mittbacken Ilir Berisha som besväras av ljumskproblem. Hans plats bredvid Magnus Wikström tas i stället av Boris Lumbana eller Eidur Sigurbjörnsson.

– Patrik Haginge blir kvar som högerback. Vi vill att så många som möjligt spelar på sina ordinarie platser, säger Sixten Boström.