Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvällstidnings-vdhamnade i fyllecell

(NY VERISON) Örebroaren och Aftonbladets tillförordnade vd Pontus Gustafsson bråkade på krogen Ritz.
Han hämtades av polis och fick tillbringa natten i fyllecell.
Men Ritz tonar ned händelsen.
– Han är välkommen hit igen, säger nöjeschefen Tony Fransson.

Pontus Gustafsson hämtades i handbojor och fördes till polisens fyllecell. Uppgifterna står att läsa i gårdagens Expressen och händelserna ägde rum natten till lördagen. Enligt tidningen skulle Gustafsson varit berusad och blivit provocerad av en gäst på nattklubben Ritz, där han befann sig.

Enligt Expressen hamnade han i bråk med en vakt som han också skulle ha skallat i ansiktet. Gustafsson brottades ner och försågs med handbojor av vakter och polis tillkallades.

Förnekar våld

Men att det förekommit något våld från Gustafssons sida förnekar han bestämt

– Jag har inte skallat någon och det finns ingen polisanmälan mot mig, säger Gustafsson till NA.

Han får stöd av Ritz nöjeschef Tony Fransson:

– Att han skulle ha skallat någon är en kraftig överdrift. Hela den här historien är så uppförstorad att det inte är klokt, säger Fransson.

Men vad var det som hände egentligen.

– Han blev full och fick lämna lokalen. Polisen fanns på plats utanför och tog honom med sig. Konstigare än så var det inte.

Så han är välkommen till er igen?

– Oh ja, jag har inget som helst otalt med Pontus Gustafsson.

Han omhändertogs enligt lagen om vård av berusade och fick sitta fem timmar i fyllecell innan han släpptes på lördagsmorgonen.

– Det är oerhört tråkigt det som hände, men det finns ingen polisanmälan mot mig och vakterna på Ritz har inget otalt med mig. Något mer vill jag inte säga, förklarar Gustafsson.

Att han inte är misstänkt för något bekräftas också av polisen. Någon polisanmälan har inte kommit in.

Pontus Gustafsson var under flera år annonschef på NA. Runt millennieskiftet gick han till Aftonbladet där han varit annonschef och försäljningsdirektör och dessutom vd på Punkt SE. I dag är han tillförordnad vd på Aftonbladet.