Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvarteret Bryggeriet tar form

Kvarteret Bryggeriet växer, och det i snabbare tempo än väntat. 17 hyresgäster har redan flyttat in och förhoppningen är att området ska vara relativt färdigt nästa sommar.

Projektledaren Anders Håberger är positivt överraskad över framstegen med kvarteret. Han anser att man håller tidsplaneringen och till och med ligger lite före.

– Det går snabbare än vad jag först trodde, så det känns väldigt bra, säger han.

Än så länge har 17 företagare flyttat in i lokalerna och diskussioner pågår med ytterligare ett antal, bland annat någon som kan driva en restaurang i kvarteret.

– Det finns lite olika alternativ på hur det kan gå till, men vi har en intressent och vi är ganska säkra på att det kommer att gå bra. Det kommer inte att bli något till i sommar, då blir det kafé precis som förra året, men lite senare blir det något, helt säkert.

Tanken är att det ska finnas runt 25 entreprenörer på området när allt är klart. Redan i april kommer en smed att öppna sin verksamhet i en av lokalerna. Högt upp på önskelistan står sedan en silversmed. Man har redan tapetserare, keramiker, fotograf, skådespelare och textildesigner. Bland annat.

–Det är ett brett spektrum av kreativa näringar helt enkelt, konstaterar Håberger.

– Vi har tagit kontakt med folk vi tycker passar in i konceptet. Det är en särskild stämning där nere som vi arbetar för att behålla.

Ett exakt datum när allt ska vara klart finns inte, men i och med ammunitionsfabrikens flytt från området och whiskyfabrikens intåg hoppas Anders Håberger att helheten kommer att bli mer synlig.

– Nu är det ju staket och grindar runt hela fabriken, men det kommer att försvinna när whiskytillverkarna tar över byggnaden. Då kommer man att kunna anlägga promenadvägar runt om och göra lite snyggt. Det räknar vi med att kunna göra klart nästa år, men sedan kommer området givetvis att förändras allt eftersom verksamheterna utvecklas.