Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna glömdes på toastol

Personal inom omsorgen i Örebro har gjort en Lex Sarah anmälan efter att en patient inte fått sin morgonmedicin och lämnats sittandes på toalettstolen.

Det var i början av augusti som en kvinnlig brukare fick besök av ett vårdbiträde för att få hjälp med morgonrutinerna. Eftersom att vårdbiträdet själv inte hade delegering för att ge insulin kom en undersköterska hem till kvinnan för att ge insulin.

Lite senare under morgonen skulle ytterligare en undersköterska komma hem till kvinnan för att hjälpa henne duscha. Undersköterskan hittade då kvinnan inrullad till köksbordet sittandes på sin hygienstol klädd i nattlinne. Personalen som varit hos kvinnan tidigare under morgonen hade glömt att hjälpa kvinnan till rullstolen och ge henne sina mediciner. Kvinnan hade larm tillgängligt men valde, enligt anmälan, att inte larma. Personalen beskriver konsekvensen av det inträffade med att konstatera att kvinnan fick sitta på den obekväma hygienstolen i väntan på personal och att hon inte fick sin morgonmedicin förrän vid 10-tiden.

Som möjlig orsak till det inträffande anges det i anmälan att för många personer var inblandade i morgonarbetet och att personalen inte varit uppmärksam på vad som ska göras vid morgonarbetet. Åtgärder har, enligt anmälan, vidtagits i form av samtal med personalen kring vikten av noggrannhet och att det inte får inträffa att brukare glöms på toalettstolen.