Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kylan skapar stora problem för tågtrafiken

Snön och den stränga kylan har ställt stora problem för tågtrafiken i hela landet. Banverket varnar för fortsatta föreseningar  i Mellansverige och i södra Sverige.

Den stränga kylan och snön har ställt till stora problem för tågtrafiken. Växlar har frusit och kylan har även påverkat tekniken på tågen.

- Det har varit upp till 60 minuter och sedan har det varit en del avgångar inställda, säger Elina Yli-Torvi på SJ:s pressjour.

Enligt Daniel Widlund på Banverkets pressjour är fler förseningar att vänta.

- Ja, det blir en del förseningar generellt sett i Mellansverige och i södra Sverige. I stort sett all trafik blir försenad. Hur mycket beror på, säger han.

I Hallsberg har man för närvarande driftnivå gul, vilket innebär att man bara lägger om prioriterade växlar. Det nivån ska gälla åtminstone resten av dygnet.

- Det innebär att snabbare tåg inte kan köra om långsammare tåg. Vi ser det som bättre att låta tågen rulla än att riskera att växlar går sönder, säger Daniel Widlund