Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kyrkboden i Nora går inte att känna igen

Vi har i åtta år haft en fantastisk butik i Nora, som kombinerat diakoni, försäljning av fairtrade, hantverk och presentartiklar, samt second hand-kläder till väldigt lågt pris. Det har alltid varit kul att kika in och välja bland ett unikt och roligt sortiment, både presenter och leksaker. Och vilka fantastisk fina secondhandkläder för både små och stora utan ”rövarpriser”. En unik butik, där alla har varit välkomna. Även väluppfostrade hundar!

Men nu verkar det som kyrkan inte längre är intresserad av att fortsätta. Kände inte igen Kyrkboden längre, när jag möttes av ledsen personal som blivit påtvingade förändring över en helg. Hundar får inte längre tas med. Kläderna ska bort – ingen inlämning längre. Och alla nya roliga presentsaker reas ut för halva priset, vilket tyder på att butiken snart stänger?

Ingen hade frågat eller ens bekvämat sig med att diskutera någon ny inriktning med berörd personal, så de som jobbat längst, svävar fortfarande i ovisshet.

I vanliga fall räknas detta som mobbning, osynliggörande och förminskande.

Månne spiller de kontroverser som varit i kyrkan under en längre tid, nu över på hela församlingen och även över anställda som inte ens haft med saken att göra?

Vad har kyrkorådet/kyrkofullmäktige att säga till sitt försvar?

”Hur behandlar svenska kyrkan sina anställda?”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel