Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kyrkofrid är inte Noras melodi

Nora Några dagar före jul kunde vi i NA läsa rubriken ”Kyrkoanställd stängs av igen – och sparkas”. Som medlem i Svenska kyrkan och därmed i Nora bergslagsförsamling blir man så klart besviken och förundrad. Visserligen lär inte Alsnö stadga om kyrkofrid ännu gälla, men dessbättre ser de allra flesta det som en självklarhet att man på sin arbetsplats, liksom på alla andra platser, visar respekt gentemot alla i sin omgivning. Även om man i en del sammanhang och vid vissa tillfällen kan ha olika sätt att se på hur delar av arbetet bör genomföras, måste man alltid välja en väg som alla måste acceptera. Inom de allra flesta verksamheter lär risken för kontroversiella synsätt vara större än inom en kyrkoförsamling. Var och en med tillräcklig grad av sunt förnuft, bör kunna känna när brister i samarbetsförmåga och/eller skillnader i personkemi är så stora att de skapar tydliga problem på en arbetsplats. Den enkla lösningen på problemen är då helt enkelt att ”ta sin Mats ur skolan”.

Alla med en i grunden kristen livsuppfattning bör, genom att sträva efter att göra det bästa möjliga av sitt liv och för sin omgivning, känna sig som Herrens tjänare. Även de som orsakar konflikterna inom Nora bergslagsförsamling känner sig förhoppningsvis som sådana, men om man inte snarast löser problemen, börjar man snart fundera över om Han själv gör det.

Signe församlingen! Signe kyrkofriden!

”Signe Turesson”

Nora

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel