Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kyrksöndag på Malmtorget

Gunlög Rosén, från Storvreta, ses av många som svenska kyrkans stå upp-komiker. På söndagen medverkade hon när Ljusnarsbergs församling anordnade barnens kyrksöndag vid Malmtorget.

– Det är bara synd att vädret inte är med oss, säger barnledare Anna Johansen. Men det är inte så mycket att göra. Nu får vi flytta barnteatern från utomshusscenen till församlingshemmet.

Gunlög Rosén framträdde i en fyraårings skepnad på utomhusscenen. Barnen och ungdomarna uppskattade hennes framträdande att döma av alla skratt.

Senare på eftermiddagen framförde Gunlög Rosén teaterpjäsen ”Möss kan inte flyga”, ett spel om vänskap och svartsjuka.

Tipspromenad med kyrkliga frågor, ansiktsmålning för alla barn och en utställning om kyrkans och församlingens historia var andra programpunkter.

Det här var andra året som föreningen anordnade barnkalas i den här formen. Premiären i fjol lockade cirka 150 personer, varav många barn.

Församlingen hade hoppats på ännu fler besökare i år. Men det kylslagna och regniga vädret gjorde att många stannade hemma i värmen. Mellan 60 och 70 personer fanns på plats vid Malmtorget.

– Tanken är att vi ska göra barnens kyrksöndag till tradition, säger Anna Johansen. Men hur det kommer att bli vet jag inte i dag.