Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kyrkvägen 11 kan bli seniorboende

Fastigheten Kyrkvägen 11 planeras att bli ett seniorboende. Hela huset ska i så fall totalrenoveras och byggas om med pengar från staten.

– Vi ska påbörja en anbudsupphandling i början av nästa år och om ett beslut sedan tas att vi ska gå vidare med projektet så räknar vi med byggstart i slutet av sommaren 2013, säger Ola Nilson, projektutvecklingschef på Statens Bostadsomvandling, SBO.

Flera alternativa fastigheter vid området Gärdet har undersökts om de kan vara lämpliga att bygga om till ett seniorboende. Nu har alltså Kyrkvägen 11A–B valts ut.

De 18 lägenheterna ska byggas om och totalrenoveras för att passa kraven som ställs på ett seniorboende. En gästlägenhet ska inredas i källaren och hiss ska installeras. Eventuellt ska även entrén med trapphus byggas ut och glasas in.

Exakt vad byggprojektet kommer att kosta är oklart, men det handlar om mångmiljonbelopp.

– Hyresnivån för de nya seniorlägenheterna kommer troligen att hamna på mellan 6500-7500 kronor i månaden, säger Ola Nilson.

När SBO har fått in anbud på byggprojektet ska ett beslut tas i såväl SBO som på politisk nivå i Ljusnarsbergs kommun om man ska gå vidare med satsningen. Tanken är att SBO då köper fastigheten av kommunen för 1 krona. Att SBO finansierar ombygget. Att kommunen därefter, med ett tidsbegränsat avtal, hyr huset av SBO. Sedan hyr kommunen ut lägenheterna åt de seniorboende.

Innan byggprojektet kan starta måste hela fastigheten tömmas på hyresgäster. Sedan ska en behovsprövning ske för varje hyresgäst som ska flytta in i det nya seniorboendet.

Byggtiden beräknas till ett år. Tidigast till hösten 2014 kan det nya seniorboendet alltså stå klart.