Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

L: Vi vill att örebroare ska få välja transportmedel själva

Replik

Lägg av Miljöpartiet, med att försöka vara Liberalernas talesperson för hur vi vill utveckla Örebro kommun. Mats Gunnarsson (MP) och Helena Bosved (MP) bestämmer sig för att förmedla att Liberalerna vill se endast ”bilen som transportmedel för alla” (NA 14 juni). Förstår att de vill sätta den bilden då det gagnar deras syfte. Men det är osanning. Dock har de rätt i att vi inte vill ha BRT, de så kallade superbussarna.

Liberalismen bygger på valfrihet i solidaritet med alla i samhället. Vi vill kort och gott verka för att alla transportsätt: kollektivtrafik, bilar, cyklar och gångare balanseras tillsammans över hela Örebro kommun. Vi vill se en trafik som tar hänsyn till alla invånares behov av resmöjligheter. Inte till hur politiker tycker de borde resa. Vill vi att fler ska resa kollektivt, se till att göra resan mer attraktiv men inte på bekostnad av de som inte har något annat alternativ.

Vi ska möjliggöra så att infrastrukturen byggs så örebroarna kan välja transportsätt efter behov.

Karolina Wallström

Liberalerna Örebro kommun, kommunalråd

Willhelm Sundman

Liberalerna Region Örebro län, oppositionsråd

Patrik Jämtvall

Liberalerna Örebro kommun, 2:e vice ordförande Programnämnd Samhällsbyggnad

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel