Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Laddar för jubileum

Tiveds Utvecklingsgrupp kom till för att tillvara ta Tivedsbornas intressen.
I maj ställer man till med stor fest med anledning av 25 års verksamhet.

Notera redan nu datumet 29 maj i almanackorna. Det är då som Tiveds Utvecklingsgrupp tänker slå på trumman och uppmärksamma vad som hänt under intresseföreningens 25 första år.

”Vi är en liten grupp som försöker starta ett sockenråd för att tillvarata Tiveds och Tivedsbornas intressen”. Så stod att läsa i den allra första kallelsen till ett möte i Åboholm, onsdagen den 27 mars 1985.

Många stora frågor har förstås ventilerats, i bland med höga röster, för att ta tillvara på bygdens väl och ve. Skolans vara eller inte vara var en fråga, men också att få bukt med vägeländet både mot Laxå och Askersund.

För bara några månader sedan kunde man lämna vägfrågan för den här gången. Vägstandarden har avsevärt förbättrats, men det erfordrades många skrivelser och tjat innan man kom så långt.

En del av allt föreningsarbete kommer att redovisas med den utställning som planeras. Men det kommer förstås att hända mycket mer den 29 maj. Två redan beslutade inslag är invigningen av den nya lekparken och årets upplaga av konstrundan, Konst i ring. Också den med tema på föreningens insatser under åren.