Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lade skorna på hyllan i höstas – nu blir Carola Söberg spelaragent samt tränare i ÖSK

Efter att Kif Örebro åkt ur allsvenskan beslutade sig Carola Söberg för att lägga målvaktshandskarna på hyllan.
Nu blir hon tränare i ÖSK:s U19-lag samt spelaragent.
– Väldigt kul att få komma i gång, säger Söberg till nwt.se.

När Carola Söberg beslutade sig för att avsluta spelarkarriären i höstas gjorde hon det med elva A-landskamper, tre SM-guld, tre finalförluster i Champions League och mycket mer.

Men något längre uppehåll från fotbollen blev det inte.

Under tisdagen gjorde hon sin första träning som en av tre tränare i ÖSK:s U19-lag.

– Väldigt kul att få komma i gång. Jag är lagtränare och ska jobba enligt de moderna principer som förordar att målvakterna integreras i helheten, så att det blir så matchlikt som möjligt, säger Söberg till nwt.se. och fortsätter:

– Jag har fått förtroendet att bli en av tre tränare för Örebros SK:s U19-lag. Ska bland annat jobba med Bernhard Nilsson och direkt under nye a-lagstränaren Axel Kjäll.

Men det är inte bara som ungdomstränare Söberg kommer fortsätta inom fotbollen.

Hon är nu dessutom en av de spelaragenter som jobbar för agenturen CMG. En agentur hon själv använt sig av som spelare och nu alltså kommer att företräda som agent.

– Jag har varit med där sen starten och själv varit klient. Nu kliver jag in som förmedlare också. Vi har närmare 50 klienter i dagsläget, säger hon om agenturens status.

► (+) Framtiden osäker för Kif-kaptenen: ”Har varit otroligt tufft på många sätt”

► (+) Söbergs storspel räddade Kif Örebro: "Kommer bli ett bra år"