Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Låg lön inom Folktandvården

Dagens ris x 1000 går till Region Örebro län som arbetsgivare till oss inom Folktandvården. Speciellt till vår Tandvårdsdirektör.

Lönen är skrattretande! Varje månad landar det ett skratt på bankkontot med tanke på det arbete vi faktiskt utför.

Vi förväntas att öppna hela klinik, rum, ta in patienter och hålla dem trygga under hela behandlingen, fylla journalen, ta röntgenbilder och lägga bedövning, vi ska hela tiden vara före tandläkaren och veta vad de behöver innan dem gör det vid alla behandlingar, vi städar efter alla behandlingar och sköter allt samtidigt som vi ska hålla koll i tidboken, boka nya tider samt en hel del administrativa.

Vi får hela tiden mer och mer arbetsuppgifter i ett redan pressat läge, så som att städa ur kylskåp, städa trånga ytor under mötestid och ta på oss extra ansvar. Varför ska detta inte ge oss högre lön?

När vi väl får en utbildning som kan generera mer pengar in till er och ett effektivare arbetssätt. Men det är tydligen inte heller något som ger löneutveckling.

Att få 21000–22000 i månaden före skatt efter en utbildning med studielån på minst 110 000 känns som att ni skrattar oss rätt i ansiktet.

Vi arbetar under konstant stress för lite och ingenting. Vad är vi egentligen värda? Tror ni att tandläkare klarar sig utan oss? Hur tycker ni att ni motiverar oss att göra ett bra arbete? Framför allt när tandvårdsdirektören säger att ”den bra sköterskorna har en bra lön”

”Trött”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel