Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lägenhet i lågor - en till sjukhus

(UPPDATERAD) Vid 22.45-tiden på måndagskvällen larmades räddningstjänsten om att det kom rök ur ett lägenhetsfönster i Guldsmedshyttan.

En person har förts med ambulans till sjukhus, dennes ska ha andats in rök men skadorna uppges vara lindriga. Det var i en lägenhet på Otteshagsvägen som det börjde brinna, branden begränsades lyckligtvis till lägenheten.

Efter ett mycket omfattande släckningsarbete, där både fasad och delar av taket fick brytas loss, bevakades platsen under natten av räddningstjänsten. Polisen har nu hand om fallet, men har i dagsläget ingen brottsmisstanke.

- Lägenhetsinnehavaren upptäckte att det var varmt, luktade rök och att det brann vid datorn. Vi kommer undersöka saken, men det finns ingen misstanke om brott, säger vakthavande befäl vid Örebropolisen Peter Persson.

Förundersökningsledaren kommer tillsammans med tekniker att ta ställning till om det här ska utredas eller inte. I vanliga fall görs ingen utredning om det inte finns någon brottsmisstanke.

Räddningstjänsten från både Lindesberg och Guldsmedshyttan medverkade vid släckningsarbetet. USÖ bedömmer den skadade personens tillstånd som stabilt.