Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lagerbäck om ÖSK-ryktet:"En nyhet för mig också"

Silly season gör ibland verkligen skäl för sitt namn. Amerikansk media hotar att sända chockvågor genom fotbollsörebro när de släpper bomben att Lars Lagerbäck har tagit över som tränare i ÖSK.

Ursäkta, frågan känns lite pinsam eftersom det kommer som en blixt från klar himmel, men har du tagit över ÖSK?

NA ringer upp förre landslagstränaren Lars Lagerbäck:

- Det kommer som en nyhet för mig också. Men nej, det stämmer definitivt inte, säger Lars Lagerbäck som fortfarande jobbar kvar inom det Svenska fotbollförbundet.

Det är i en artikel om ÖSK-spelaren Alejandro Bedoyas framfart i allsvenskan som den amerikanska nättidningen Soccer America Daily avslöjar att Sixten Boström redan lämnat ÖSK. Vidare fastslås det att Lars Lagerbäck efter nio år vid rodret för det svenska landslaget nu har tagit över Örebroklubbens huvudtränarpost.

- Vad gäller Sixten Boström så vet jag inte. Men var jag själv jobbar det vet jag precis, säger den förre förbundskaptenen som håller utkik efter ett nytt arbete som tränare för ett landslag eller en klubb.

Ute och cyklar

Naturligtvis är de amerikanska journalisterna ute och cyklar i tränarfrågan men de visar faktiskt att de har blykoll på Bedoyas säsong i ÖSK. Bland annat nämner de hans två mål mot Häcken och Bedoyas offensiva position på mittfältet i ÖSK:S 4-3-3-uppställning.

Klicka på länken till Soccer Americas hemsida för att läsa artikeln om Bedoya, Lagerbäck och Boström där man bland annat kan läsa:

“Bostrom has departed as head coach and to replace him, Orebro hired former Swedish national team coach Lars Lagerback, whose nine years in charge ended last October when Sweden fell short of qualifying for the 2010 World Cup.”.