Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lägg ned Centerpartiet

Det är inte konstigt att vi i dag i Sverige har ett så stort och utbrett politikerförakt som vi har när det finns ett så löftesbrytande och opålitligt politiskt parti som Centern. Inför valet hösten 2018 så uttalade och lovade Annie Lööf dyrt och heligt att Centern inte tänkte stödja Stefan Löfven som statsminister. Hur det gick med det löftet är ju välkänt.

När Annika Strandhäll avsatte Ann-Marie Begler som generaldirektör för Försäkringskassan så var Annie Lööf synnerligen kritisk i sina kommentarer till Strandhälls agerande. När Strandhäll sedan är föremål för en förtroendeomröstning i riksdagen så har vi åter fått se hur Centern agerar genom att lägga ner sina röster och därmed stödja Annika Strandhäll. Partiets gruppledare i riksdagen Anders W Jonsson förklarar att det inte fanns skäl nog för att fälla Strandhäll. När ett statsråd alltså ljuger inför konstitutionsutskottet och därmed indirekt för hela svenska folket så är det inte enligt Centern tillräckligt för att få lämna sitt uppdrag. Vore verkligen på sin plats att Anders W Jonsson förklarar när Centern anser att ett statsråd gått över gränsen för vad som är anständigt.

Jag har ett förslag. Lägg ner Centerpartiet så slipper vi fler svikna löften och uttalanden. Vill ändå någon eller några som idag anser sig vara seriösa centerpolitiker fortsätta sitt uppdrag så vill jag uppmana er att gå med i Socialdemokraterna. Ni har ju tydligt visat att det är där ni hör hemma.

”Förb-ad fd Centerväljare”

Nora

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel