Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lagrådets kritik smular sönder regeringsdugligheten

Annons

Det är bra att företrädarna för Moderata ungdomsförbundet ”sätter ner foten” vad beträffar vinstaket i skola och omsorg. Det är vänsterpartiet som drivit denna fråga i blindo utan att ta till sig konsekvenserna i denna fråga.

Det är beklämmande att ett parti med mycket liten del av väljarna skall ha ett sådant inflytande på regeringen.

Lagrådet visade för några veckor sedan skarp kritik mot detta rödgröna förslag att begränsa vinster i välfärden, det finns inga analyser vilka konsekvenser lagen skulle få konstaterar lagrådet.

Detta är inte det enda som Lagrådet riktar kritik mot. Här kommer några ytterligare kritiska uttalandet mot regeringens lagda förslag, det senaste att ensamkommande unga skall få ny chans till uppehållstillstånd. Lagrådet citat ”anser att gränsen här nåtts för vad som är acceptabelt i fråga om hur lagstiftning kan utformas”. ett annat kritiskt uttalande gäller sexualbrottslagstiftningen.

Det finns några ytterligare och detta är ett bevis för hur dåligt underbyggda förslagen från regeringen är.

Lagrådets uttalanden är ett underkännande från landets högsta jurister, deras uttalanden är inte bindande men att gång på gång komma med sådan kritik bevisar vilken svag regering vi har.

Den regeringsduglighet som Stefan Löfven ofta vill framhålla faller sönder när man tar del de Lagrådets utlåtandet. Det är hög tid att ta till sig detta missförhållande och ha den klara målsättningen att de rödgröna styret bör bytas ut, i samband med valet i september.

Arne Larsson

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel