Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lägre division och lön för ÖSK-spelarna

Lägre division betyder också lägre lön. Något som nu blir faktum för ÖSK-spelarna.
– Det förtjänar man efter att ha åkt ur, säger Patrik Haginge

Så var det ett faktum till sist. ÖSK spelar i superettan nästa säsong. Ett scenario som dock flera förlikade sig med. Matchen mot Helsingborg , som slutade 1–1, blev till slut den match som förkunnade degraderingen.

– Enligt mig var det inte i dag vi åkte ur även om det såklart är jättetråkigt. Tre matcher kvar sedan får vi fokusera på nästa år. Jag har varit med ÖSK i superettan tidigare och det roligaste minnet jag har i min karriär är när vi gick upp i allsvenskan 2006. Förhoppningen är att vi kan göra likadant, det vore jätteroligt.

Kan din erfarenhet från superettan bli värdefull för ÖSK?

– Jag tror väl som så att det är värdefullt att vi har spelare som har rutin från allsvenskan. Sedan ska man väl se på hur det gått för Trelleborg i år i superettan. Det visar att man kanske inte ska behålla samma lag som är van med förlorartrend. Tror det kommer bli stor ruljans på spelartruppen, men det behöver inte vara fel.

Du har två år kvar på kontrakter. Inga klausuler som ingår där eller?

– Nej, inga klausuler mer än att jag får lägre lön nu i superettan. Men det förtjänar man efter att ha åkt ur.

Hur känns det i ÖSK-hjärtat just nu?

– I och med att man märkt vad det lutat åt har man mått sämre under en längre tid, som för mig och andra som är härifrån. Men jag ser i alla fall fram mot nästa år hur konstigt det än låter. Man får försöka hitta det positiva helt enkelt, det gör jag genom att se tillbaka på 2006 när vi gick upp, säger Haginge.