Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Laila utnämnd tillÅrets idrottsledare

Nu kan hon titulera sig Årets idrottsledare i Örebro län. Laila Palm tog emot priset under Örebrogalan på Conventum.– Stort! Det känns riktigt stort, säger Laila Palm.

Gymnastiken är en del av livet. Allt sedan småbarnsåren har intresset funnits där. Laila Palm berättar om hur hon som 4-5-åring ordnade cirkusföreställningar hemma i trädgården. När hon var 14 år gammal blev hon ledare för sin första gymnastikgrupp. Sedan dess har det rullat på.

– Jag har aldrig ångrat mina 54 år som tärnare.

I dag är Laila pensionär sedan flera år, men gymnastiken har hon inte lämnat. Hon säger att en tränarsko har lagts på hyllan, men sitt engagemang i Hällefors gymnastikförening har hon inte gett upp.

– En gång i tiden valde jag mellan handbollen och gymnastiken. Nog valde jag rätt. Som jag ser det är gymnastiken basen för all idrott.

Det är inte första gången som Laila får en utmärkelse. Hon har fått Svenska gymnastikförbundets Ling-medalj och Riksidrottsförbundets guldmedalj. Hällefors kommun har tilldelat henne både kulturstipendium och ledarstipendium. Att få ta emot priset som Årets idrottsledare i Örebro län får Laila att känna sig stolt.

– Det visar att man faktiskt har gjort något. Det känns roligt.

– Att jobba med ungdomar är fantastiskt. Det ger inte några pengar på banken, men jag har fått mängder av minnen och vänner för livet. Det är ovärderligt.

Hon säger själv att hon vikt sitt liv till gymnastiken. Det har hon gjort med stor energi, lust och glöd. Vardagsträningar, uppvisningar och tävlingar har passerat. I mängder. Liksom antalet gymnaster. För henne har det känts viktigt att kunna inspirera och ta fram glädjen i gymnastiken och hos ungdomarna. Laila ser sin insats som ett viktigt socialt arbete i samhället.

– Alla borde prova på att få jobba med ungdomar. Det ger så mycket tillbaka.