Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läkaren om domaren: "Skadan höljd i dunkel"

Den assisterande domarens mystiska skada förbryllar alla.
Till och med matchläkaren Juha Huhtakangas som undersökte Patrik Klintberg.
– Vad som hände är höljt i dunkel, säger matchläkaren till NA.

Strax före midnatt på söndagen var det fortsatt oklart vad som hände när Patrik Klintberg tog sig för ena armen under derbyt.

– Jag tycker det är jättesvårt att veta vad som har hänt. Han har en blodsutgjutelse på ena armen. Det kan finnas flera uppkomstmekanismer bakom den, säger Huhtakangas.

Kan soft airgun eller annan typ av luftpistol vara en?– Jag har aldrig lekt med soft airgun eller varit i kontakt med ett sådant vapen. Det är möjligt att en sådan kan framkalla en sådan blodsutgjutelse. Men det känns som att den kan uppkomma på olika vis. Domaren säger ju själv att han upplever det som att han blir träffad av någonting från läktaren. Det viktigaste nu är att hitta bevis som kan reda ut det här.

Juha Huhtakangas är inne på sin nionde säsong som lagläkare för Degerfors IF och till vardags jobbar på Pilgårdens vårdcentral.

– Hur som helst är det ingen allvarlig skada som inte behöver medicineras.