Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läkarintyg duger inte åt försäkringskassan

Annons

Hur är det möjligt att man under ett helt liv betalar skatt för att få ta del av välfärden men när man drabbas av sjukdom så beslutar en handläggare från Försäkringskassan att läkarintyget, skrivet av en kompetent läkare med lång erfarenhet, inte duger. Detta efter en sjukperiod på en månad med ett omfattande läkarintyg på symtom och diagnos.

Hur är det möjligt att samme handläggare vid telefonsamtal säger att ”vi misstror dig inte, vi förstår att du är sjuk men du har inte rätt till sjukersättning! Det är två skilda saker!”

Är det möjligt att vara sjukskriven utan sjukersättning? Vad säger arbetsgivaren? Hur är det möjligt att FK kan hota människor med att får du avslag på din sjukskrivning ska du på första vardagen efter du fått beslutet återgå till arbetet med full tid annars riskerar du din framtida sjukersättning?

Och hur är det möjligt att vi i vår välfärdsstat har ledare och politiker som tycker att Försäkringskassans tillvägagångssätt är rimligt?

Vad som tydligen är möjligt är att jag, efter två månaders sjukdom och tillbaka på arbetet, inte fått något meddelande, kontakt med handläggare eller slutgiltigt beslut från FK och naturligtvis ingen ersättning heller!

”Desillusionerad skattebetalare och medborgare”

Kumla

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel