Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lammen: Jönssonligan och Icona Pop blåsta

Med bara två rösters skillnad spikades på tisdagen det vinnande namnförslagen till NA-lammen. 

Med minsta möjliga marginal segrade det vinnande bidraget i NA:s omröstning om namn på lammen som föddes i NA:s live-sändning. Jönssonligan föll med en procent mot Tripp, Trapp, Trull och Lilla Tusselull. Bidraget skickades in av Lena Gustavsson i Hällefors. 

– Oj, jag trodde aldrig jag skulle vinna. Det var bara en kul grej och några namn som kom upp i huvudet. Jag hade inte mer tanke än så kring namnvalen, säger hon. 

Ekobonden Adam Arnesson på Jannelunds gård säger så här när namnvalen klubbats:

– Då kör vi på det! Vi låter lammen få heta så, säger han och hälsar:  

– Lammen är pigga och glada.

Av 395 röster tilldelades det vinnande bidraget 145 röster. Medan tvåan "Charles, Harry, Vanheden och Doris" fick 143 stycken. 

Hur vanligt är det att du själv namnger lamm?

– Det händer då och då. Jag är ganska aktiv på twitter och där brukar det kunna komma en hel del förslag. En gång döpte jag ett lamm till Icona Pop (se dump) och fick svar av popduon på Twitter att det var det bästa namnförsalget de hört, säger Arnesson.