Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lämna dina sopor hemma!

På senare år så har Hallsbergs återvinningscentral fått en kraftig ökning av besökare, vilket medför till en gigantisk köbildning för oss som vill lämna in vårt sorterade avfall.

Enligt observeringar vid de besök jag har gjort så utgör cirka 30 procent av återvinnarna personer bosatta i Kumla.

Ur miljösynpunkt är det givetvis bra med ett stort intresse att lämna in sitt avfall för återvinning eller återbruk. Dessvärre kan miljönyttan ifrågasättas när man inte åker till sin närmaste återvinningsanläggning. Om istället återvinnarna valde att besöka sina lokala anläggningar såsom utställda miljöstationer eller anläggningen i Kvarntorp för de bosatta i Kumla, så skulle miljönyttan gynnas avsevärt. Detta skulle dessutom även förbättra tillgängligheten med mindre kö samt göra driften billigare i Hallsberg med mindre personalbehov.

För att komma tillrätta med både kö och onödig miljöbelastning borde en miljöavgift på 250 kr för personbil, samt 600 kr för släpkärra tillämpas på de personer som inte använder närmsta anläggning.

”Köplats nr 27”

Hallsberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel