Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi Röforsbor har levt under den etablering av den kriminella avfallsanläggningen de senast två åren. Vi har blivit utsatta för buller och damm över hela vår by. Vi har blivit trakasserade och hotade när vi kommit nära sophögarna. Vi som protesterat har bevakats av företag ets personal i bilar utanför våra bostäder. Företaget började med att sätta upp ”insynsskydd”.

Vi tolkar det som att verksamheten haft något att dölja hela tiden. Denna tolkning bekräftades när i november efter konkursen plötsligt polisen gräver över hela området och tar prover. Det var alltså den organiserade svenska avfallsmaffian som bedrivit verksamhet i Röfors hitlockade av den lokala entreprenören i nära samarbete med kommunen.

Nu är det lugnt på området men vi lever under hotet att massorna skall självantända. Våra myndigheter har ryckt ut och ålagt konkursboet att frakta bort skiten senast sista mars. Nu går det bra när alla vet att konkursboet inte kan då pengar saknas.

Vi har därför lämnat ett förslag till kommunen om planläggning i syfte att förhindra en upprepning, vi har stämt av förslaget med samhällsbyggnadschefen som såg det som fullt genomförbart, dock på mötet den 8 februari säger han att en planläggning skall utgå från företagets behov i första hand, inte vi som bor här. Han säger även att deras syfte med planläggning skall va att få bort Richard från området.

Miljöchefen säger att soporna är ofarliga, majoriteten KD, C och lilla MP ser problem med planläggning då bruksägaren protesterar, de har uppenbarligen inte sett problemen vi upplevt, de har inte sett oss boendes rätt till en säker boendemiljö, de ser uppenbarligen hellre till kriminell verksamhet än till invånarnas bästa.

Vår fråga till majoriteten KD, C och lilla MP är, är det er mening att denna typ av miljöstörande verksamhet är acceptabel? Är det verkligen er syn på samhället att pengar är så viktiga, i detta fall kriminell ekonomisk verksamhet att den går före våra behov av ett tryggt samhälle.

Hur motiverar ni att samma entreprenör skall få fortsätta obehindrat på området?

”Engagerade Röforsbor”

Laxå

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel