Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lämna parterna i fred, Lööf

Jag förstår inte varför gamla bondepartiet engagerar sig så kraftigt i arbetsrättsliga frågor? Det enda jag kan tänka mig är att bondesamhället drastiskt minskat. Det finns ju inte många lantbrukare kvar längre, vilket är tråkigt.

Men att därifrån gå till att känna sig som företagarnas beskyddare. Kan det vara anledningen till intresset för att ge sig in och bestämma i turordningsreglerna för företagen? Vill man visa sig tuff och hård? När man konkret vill gå in och bestämma över turordningsregler vid förhandlingar, ja då kan säkert vissa politiker känna en tillfredställelse i detta. Ja menar, man ser ju till så arbetstagare blir av med jobbet! Här är vi Centerpartister med och bestämmer, minsann! Leve företagarna!

Som företagare gäller det istället att bry sig mer om vem man anställer, rätt man/kvinna på rätt plats. Kompetensutbilda sin personal kontinuerligt, annars kommer man efter.

När inte arbetsmarknadens parter ”gnäller” över turordningsreglerna, varför skall då politiska partier visa sig på styva linan? När man ”går i bräschen” för att avskeda folk och skapa oreda i en väl fungerande avtalsmodell, då verkar man söka greppa halmstrået! Ibland brukar jag tänka, har vi för många politiska partier i Sverige? Är man ett parti måste man ju försöka hitta något att slåss för, engagera sig i/mot.

Tror mycket väl att de fackliga organisationerna vet vad som gäller vid konkurrensutsatt verksamhet, arbetsgivare som slåss för att överleva. Nej, låt de som arbetar med detta och är proffs regera vidare i de arbetsrättsliga frågorna! Alla anställda måste ges en chans till utveckling och fortsättning i arbetslivet!

”Stolt svensk”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel