Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lämnade Örebro efter förra säsongen – nu blir Axén mentor i division 2-klubb

I augusti ifjol meddelade Alexander Axén att han inte förlänger med Örebro SK.
Därefter har han varit bisittare i C More, och under fredagen var han klar för nytt uppdrag: som mentor för tränaren Anders Nyqvist i division 2-klubben Sleipner.
Det skriver klubben på sin hemsida.

På fredagen meddelade klubben IK Sleipner via sin hemsida att förstärkning tillkommit i ledarstaben. Förstärkningen består av tidigare Örebro SK-tränaren Alexander Axén.

Axén lämnade Örebro SK efter förra säsongen, och därefter har han synts i rutan som expert för C More.

Det meddelades också att han inte var aktuell för något tränarjobb under kommande säsong, då han skulle fortsätta med tv-satsningen.

Tränarjobb blev det inte heller, men Axén kommer under kommande säsong tillhöra en ledarstab, då han kommer fungera som mentor för tränaren Anders Nyqvist, och enligt klubbens sida "aktivt bidra till utvecklingen av Sleipners A-lag".

– Vi har inte hunnit sätta ramarna helt, eller i vilken utsträckning han kan vara med, men han har lovat att ta en aktiv del. Han har jobbet som expertkommentator också, säger Anders Marcus till NT.

Utöver det nya uppdraget kommer Axén fortsätta som expert för C More och vara VM-expert för TV4 i sommar.